Παρουσίαση του Ραδιοεμβολισμού στους Ογκολόγους του Διαβαλκανικού

  1. %cf%81%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%bf%ce%b5%ce%bc%ce%b2%ce%bf%ce%bb%cf%83%ce%b9%ce%bc%cf%8c%cf%82

Ο ραδιοεμβολισμός αποτελεί μια νέα πρωτοποριακή θεραπεία της επεμβατικής ογκολογίας διεθνώς, που εφαρμόζεται μόνο Ιατρικό Διαβαλκανικό στη Βόρεια Ελλάδα. Εξειδικευθείς στους ραδιοεμβολισμούς, ο επεμβατικός ακτινολόγος Δρ. Ιωάννης Δέδες, παρουσίασε τα αποτελέσματα της νέας θεραπευτικής τεχνικής, στη συνεδρίαση του Ογκολογικού Συμβουλίου του Ιατρικού Διαβαλκανικού, ενημερώνοντας τους ιατρούς των εμπλεκόμενων ειδικοτήτων.
Όπως τόνισε ο δρ. Δέδες, ο Ραδιοεμβολισμός μπορεί να μεταφέρει υψηλές δόσεις ραδιενεργού ακτινοβολίας εκλεκτικά στους όγκους του ήπατος. Αποτελεί μια πολύτιμη θεραπευτική επιλογή με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα, που εφαρμόζεται στους πρωτοπαθείς και σε ολοένα και περισσότερους τύπους δευτεροπαθών νεοπλασμάτων του ήπατος. «Θα πρέπει να θεωρείται μέρος της πολλαπλής θεραπευτικής προσέγγισης ογκολογικών ασθενών, των οποίων η μόνη ή η κυρίαρχη παθολογία αφορά το ήπαρ», τόνισε μεταξύ άλλων ο ομιλητής.

Στις φωτογραφίες, ο επεμβατικός ακτινολόγος Δρ. Ιωάννης Δέδες αριστερά που παρουσίασε τα αποτελέσματα των ραδιοεμβολισμών, προσκεκλημένος από τον επικεφαλής του Ογκολογικού Συμβουλίου, ογκολόγο παθολόγο Δρ. Χρήστο Εμμανουηλίδη και τα μέλη του Ογκολογικού Συμβουλίου, ογκολόγοι όλων των ειδικοτήτων του Ιατρικού Διαβαλκανικού