Συχνά οι όγκοι του ήπατος γίνονται τόσο ευμεγέθεις που συμπιέζουν και αποφράσσουν τα χολαγγεία ή τα διηθούν, με αποτέλεσμα να παρακωλύεται η παροχέτευση της χολής προς το έντερο. Η χολή τότε λιμνάζει και διέρχεται στη συστηματική κυκλοφορία, με αποτέλεσμα να έχει τοξικές επιδράσεις στον οργανισμό, που μπορούν να αποβούν θανατηφόρες.

Σε περιπτώσεις όπου υπάρχει απόφραξη και ενδείκνυται η τοποθέτηση ενδοπρόθεσης (stent), η βατότητα των χολαγγείων μπορεί να διασφαλιστεί με τη διενέργεια αγγειοπλαστικής. Συνήθως γίνεται αρχικά διάταση με μπαλόνι του στενωμένου ή αποφραγμένου τμήματος των χολαγγείων και στη συνέχεια ακολουθεί η τοποθέτηση ενδοπροθέσεων (stents).

Η προσπέλαση σε όλες τις περιπτώσεις γίνεται διαδερμικά και η νοσηλεία διαρκεί μία ημέρα. Στην κλινική μας τοποθετούνται ενδοπροθέσεις (stents) σε χολαγγεία, σε περίπτωση αποφρακτικού ίκτερου. Η αποσυμφόρηση του χοληφόρου δέντρου είναι άμεση και οι τιμές της χολερυθρίνης ελαττώνονται δραστικά από το πρώτο 24ωρο. Το ευεργετικό αποτέλεσμα είναι μόνιμο καθώς η ενδοπρόθεση (stent) παραμένει εφ’ όρου ζωής. Η νοσηλεία του ασθενούς διαρκεί συνήθως μία ημέρα και ο ασθενής επιστρέφει στο σπίτι του την επομένη.

Ρωτήστε τον Ι. Δέδε, τι μπορεί να αναμένετε εσείς από μία θεραπεία. Εξετάζει τον προσωπικό σας φάκελο και συζητά μαζί σας

doctor

Αγγειοπλαστική χολαγγείων