Τις τελευταίες δύο δεκαετίες περίπου η διαδερμική παροχέτευση των συλλογών από τον οργανισμό έχει αντικαταστήσει την, παλαιότερα χρησιμοποιούμενη, χειρουργική παροχέτευση.

Η διαδερμική παροχέτευση διενεργείται από τον επεμβατικό ακτινολόγο και γίνεται με τη βοήθεια καθετήρων υπό ακτινολογική παρακολούθηση, συνήθως στον αξονικό τομογράφο, με μεγάλη ακρίβεια, ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά επιτυχίας και ελάχιστες επιπλοκές.

Συμβάλλει σημαντικά στην καλύτερη ποιότητα ζωής του ογκολογικού ασθενούς, αντιμετωπίζει τοξικές επιδράσεις στον οργανισμό, όπως σε ασθενείς με όγκο ήπατος, που μπορούν να αποβούν θανατηφόρες, αλλά και περιπτώσεις όπου εάν δεν υπάρξει παροχέτευση των χολαγγείων, ο ασθενής εμφανίζει ίκτερο και λόγω καταβολής του οργανισμού, εξαναγκάζεται σε διακοπή συνολικά της θεραπείας του.

Ο επεμβατικός ακτινολόγος  Ιωάννης Δέδες διενεργεί διαδερμικές παροχετεύσεις συλλογών και χολαγγείων με καθετήρες εξωτερικούς ή εσωτερικούς-εξωτερικούς όσο και αγγειοπλαστικές επεμβάσεις των χολαγγείων με τοποθέτηση ενδοπροθέσεων (stent), με ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά επιτυχίας. Η επιλογή μεθόδου με εξωτερικό ή έσω- έξω καθετήρα, εξαρτάται από την έκταση των ενδοηπατικών διηθήσεων των χολαγγείων.

Δείτε Επίσης

Ρωτήστε τον Ι. Δέδε, τι μπορεί να αναμένετε εσείς από μία θεραπεία. Εξετάζει τον προσωπικό σας φάκελο και συζητά μαζί σας

doctor

Παροχέτευση αποστηματικών συλλογών