Ενδαρτηριακός Χημειοεμβολισμός

Ο Χημειοεμβολισμός είναι μια σύγχρονη μέθοδος της επεμβατικής ογκολογίας, με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Αποτελεί ενδαρτηριακή χημειοθεραπεία.

Στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο, ο Ιωάννης Δέδες, με προσωπική εμπειρία περισσοτέρων των χιλίων περιστατικών, διενεργεί:

χημειοεμβολισμός 1

Ο Ιωάννης Δέδες έχει πραγματοποιήσει περισσότερους από 2.000 χημειοεμβολισμούς σε ασθενείς με πρωτοπαθείς όγκους του ήπατος (ηπατοκυτταρικό καρκίνωμα, χολαγγειοκαρκίνωμα) ή με δευτεροπαθείς μεταστάσεις στο ήπαρ από άλλους όγκους (ορθοκολικό καρκίνωμα), καρκίνος του πνεύμονα, καρκίνος του μαστού, νευροενδοκρινών όγκων, καρκίνος του νεφρού, σάρκωμα, μελάνωμα, οστά και όγκους μαλακών μορίων.

Πώς γίνεται ο χημειοεμβολισμός

Ο χημειοεμβολισμός διενεργείται τοπικά, χωρίς χειρουργείο, υπό την καθοδήγηση της εικόνα του ψηφιακού αγγειογράφου, σε επαναλαμβανόμενες συνεδρίες. Με τη βοήθεια ενός διαδερμικού, ενδαρτηριακού καθετήρα, επιτυγχάνεται η μεταφορά υψηλών συγκεντρώσεων χημειοθεραπευτικών φαρμάκων απευθείας στον όγκο. Είναι θεραπεία ακριβείας και γι΄ αυτό πιο αποτελεσματική, χωρίς να προκαλεί βλάβες σε όμορα ζωτικά όργανα, που είναι ελεύθερα νόσου. Επίσης, η στόχευση στο κέντρο του όγκου απαιτεί υψηλή εμπειρία και εξειδίκευση από τον επεμβατικό ακτινολόγο, προκειμένου να μην τραυματίσει άλλα, γειτονικά προς τον όγκο, ζωτικά όργανα. Ως αποτέλεσμα της θεραπείας είναι ο όγκος να συρρικνωθεί και εάν φτάσει τα 4 εκατοστά, τότε να εφαρμοστεί ο διαδερμικός θερμοκαυτηριασμός του όγκου, ώστε να επιτευχθεί οριστικά η νέκρωσή του. Ο ενδαρτηριακός χημειοεμβολισμός είναι γενικά καλά ανεκτός και οι σοβαρές επιπλοκές είναι εξαιρετικά σπάνιες. Η πιο κοινή παρενέργεια είναι το λεγόμενο «σύνδρομο μετά από εμβολισμό». Ωστόσο το σύνδρομο αυτό είναι συνήθως παροδικό και ο ασθενής αναρρώνει μέσα σε λίγες ημέρες. Παρενέργειες, όπως η τριχόπτωση και η μυελική καταστολή, που είναι συνήθεις στη συστηματική χημειοθεραπεία, δεν παρουσιάζονται στον ενδαρτηριακό χημειοεμβολισμό. Οι περισσότεροι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στο σπίτι τους μία ημέρα μετά το χημειοεμβολισμό. Τα ποσοστά επιτυχών και χωρίς επιπλοκές, χημειοεμβολισμών, από τον ιατρό Ιωάννη Δέδε, είναι πάνω από τα διεθνή standards.

Ρωτήστε τον Ι. Δέδε, τι μπορεί να αναμένετε εσείς από μία θεραπεία. Εξετάζει τον προσωπικό σας φάκελο και συζητά μαζί σας

doctor

Χημειοεμβολισμοί όγκων