Ο ενδαρτηριακός εμβολισμός αποτελεί σύγχρονη εφαρμογή της επεμβατικής ακτινολογίας για την αντιμετώπιση αιμορραγιών και περιφερικών αγγειοδυσπλασιών, χωρίς χειρουργείο υπό τον ψηφιακό αγγειογράφο.

Σκοπός του εμβολισμού είναι να αποφράξει το αγγείο που αιμορραγεί. Υπό την καθοδήγηση του αγγειογράφου, ο επεμβατικός ακτινολόγος, ενδαρτηριακά, βρίσκει τους κλάδους ή τον κλάδο της αρτηρίας που αιμορραγεί και με καθετήρες και μικροκαθετήρες, διοχετεύει μικροσφαιρίδια ή τοποθετεί points, ώστε να τους αποφράξει και να σταματήσει την αιμορραγία. Σημαντική προϋπόθεση για την επιτυχία της επέμβασης αποτελεί η εμπειρία και η υψηλή εξειδίκευση του επεμβατικού ακτινολόγου.

Στο Ιατρικό Διαβαλκανικό επι μία και πλέον 20ετία, ο Επεμβατικός Ακτινολόγος Ιωάννης Δέδες διενεργεί με εξαιρετικά θεραπευτικά αποτελέσματα,  εμβολισμούς αιμορραγιών του ανώτερου και κατώτερου πεπτικού συστήματος, οι οποίες οφείλονται συνηθέστερα σε καλοήθεις αιτίες και σπανιότερα από κακοήθεια.

Σε πολλές όμως περιπτώσεις που φθάνουν στον Ιατρό περιστατικά  μετά από σύσταση του παθολόγου, ακόμη και του χειρουργού όταν για διάφορους λόγους δεν μπορεί να επέμβει, είναι οι περιπτώσεις όπου υπάρχει αιμορραγία άγνωστης αιτιολογίας από το πεπτικό σύστημα, η οποία μπορεί να απειλήσει τη ζωή του ασθενούς και συνδέεται με υψηλά ποσοστά νοσηρότητας και θνητότητας.

Ο εμβολισμός ενδείκνυται και για μια από τις δυσκολότερες κλινικές καταστάσεις, τόσο στη διάγνωση, όσο και στην αντιμετώπισή τους, τις περιφερικές αγγειοδυσπλασίες που εντοπίζονται κυρίως στο τράχηλο, τον κορμό και τα άκρα, συνηθέστερα των ανδρών.

Δείτε Επίσης:

Ρωτήστε τον Ι. Δέδε, τι μπορεί να αναμένετε εσείς από μία θεραπεία. Εξετάζει τον προσωπικό σας φάκελο και συζητά μαζί σας

doctor

Ενδαρτηριακός εμβολισμός