Οι νευροενδοκρινείς όγκοι (ΝΕΤs) είναι νεοπλάσματα που εξορμώνται από κύτταρα του ενδοκρινικού και του νευρικού συστήματος. Πολλοί από αυτούς τους όγκους είναι καλοήθεις, ενώ ορισμένοι είναι κακοήθεις. Εντοπίζονται κυρίως στο έντερο, στο πάγκρεας, στον πνεύμονα αλλά και σε άλλα μέρη του σώματος.
Αν και πρόκειται για μια μεγάλη κατηγορία με διάφορα είδη νευροενδοκρινών όγκων, τα NETs αντιμετωπίζονται ως να προέρχονται από μία ομάδα ιστών, καθώς τα νεοπλασματικά κύτταρα αυτών των όγκων έχουν αρκετά παρόμοια χαρακτηριστικά (π.χ. ειδικά εκκριτικά κοκκία).

Χημειοεμβολισμός για τις μεταστάσεις του νευροενδοκρινούς όγκου

Η θεραπευτική προσέγγιση του ασθενούς με νευροενδοκρινή όγκο ποικίλλει ανάλογα με το είδος, τη βαρύτητα και την έκταση της νόσου και περιλαμβάνει τη διενέργεια χειρουργικής επέμβασης, τη συστηματική χημειοθεραπεία, τον ενδαρτηριακό χημειοεμβολισμό, τη θεραπεία με ραδιονουκλίδια καθώς και τη συμπτωματική/παρηγορική αντιμετώπιση.
Συνήθης εστία ανάπτυξης μεταστάσεων από νευροενδοκρινείς όγκους είναι το ήπαρ, όπου έχει ιατρική ένδειξη ο ενδαρτηριακός χημειοεμβολισμός.  Σε περίπτωση που οι μεταστατικές εστίες στο ήπαρ είναι ολιγάριθμες και μικρού σχετικά μεγέθους, εφαρμόζεται ο θερμοκαυτηριασμός με ραδιοσυχνότητες.

Ο Ιωάννης Δέδες διενεργεί εδώ και πολλά χρόνια ενδαρτηριακούς χημειοεμβολισμούς/εμβολισμούς σε σαρκώματα, πάντοτε σε συνεργασία με το θεράποντα Ογκολόγο ή Χειρουργό, έχοντας ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά συρρίκνωσης του όγκου. Τα τελικά αποτελέσματα είναι άκρως ενθαρρυντικά.

Ρωτήστε τον Ι. Δέδε, τι μπορεί να αναμένετε εσείς από μία θεραπεία. Εξετάζει τον προσωπικό σας φάκελο και συζητά μαζί σας

doctor

Νευροενδοκρινείς όγκοι