Επεμβατικός Ακτινολόγος- Επεμβατικός Ογκολόγος

Ιωάννης Δέδες, MD

Ιδρυτικό Μέλος της Παγκόσμιας Κοινότητας Επεμβατικής Ογκολογίας
Διευθυντής Τμήματος Επεμβατικής Ακτινολογίας του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης
Πάνω απο 20 χρόνια εμπειρίας
sio-slider-2

Εκπαίδευση / Εξειδίκευση

+ Ολοκλήρωσε τη βασική εκπαίδευση στην Καστοριά (1974-1980)
+ Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1992)
+ Έλαβε την ειδικότητα της Ακτινολογίας στο «Ιπποκράτειο» Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (1995-2000), με πενταετή καθημερινή εκπαίδευση στην Επεμβατική Ακτινολογία
+ Έλαβε την εξειδίκευση της Επεμβατικής Ακτινολογίας και στην Επεμβατική Ογκολογία στην Πανεπιστημιακή Κλινική της Φραγκφούρτης στη Γερμανία στον Καθηγητή Th. Vogl (2000-2001).
+ Η ειδικότητα της Επεμβατικής Ογκολογίας, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο, δεν διαθέτει ακόμη τυπική αναγνώριση (κατοχύρωση). Η εμπειρία του Δρ. Δέδε με χιλιάδες περιστατικά που αντιμετώπισε περισσότερο από μία 20ετία, εκ των οποίων άνω του 95% ήταν ογκολογικά, του προσφέρει τον τίτλο της εξειδίκευσης ως Επεμβατικού Ογκολόγου, εκ των πρωτοπόρων στη νέα υποειδικότητα, στην Ελλάδα. Η εξειδίκευση του αυτή αναγνωρίστηκε διεθνώς, καθώς μετά από πρόσκληση, συμμετείχε ως ιδρυτικό μέλος της Παγκόσμιας Κοινότητας Επεμβατικής Ογκολογίας (SIO).
+ Διενεργεί με μεγάλη εμπειρία καινοτόμες θεραπευτικές μεθόδους ελάχιστης επεμβατικότητας για την αντιμετώπιση όγκων του ήπατος. Οι θεραπείες του είναι μοναδικές στο χώρο της ιδιωτικής υγείας, στη Βόρεια Ελλάδα.
+ Εξειδικεύεται στους ενδαρτηριακούς χημειοεμβολισμούς (TACE) και εμβολισμούς (TAE) όγκων, υπό τον ψηφιακό αγγειογράφο. Έχει διενεργήσει περισσότερους από 2.000 χημειομεβολισμούς μέχρι σήμερα. Τα ποσοστά επιτυχημένων χημειοεμβολισμών του Δρ. Δέδε είναι αντίστοιχα με τα διεθνή και σε επί μέρους τομείς, υψηλότερα.
+ Επίσης, υπό τον αξονικό τομογράφο, διενεργεί θερμοκαυτηριασμούς όγκων με ραδιοσυχνότητες (RF Ablation) ή μικροκύματα (MW Ablation).
+ Εξειδικεύθηκε και απέκτησε κλινική εμπειρία στην αντιμετώπιση καλοηθών παθήσεων του προστάτη (Βουκουρέστι, Παρίσι) και ινωμυωμάτων (Ζυρίχη) με εμβολισμό (embolization), μέθοδος εκλογής διεθνώς λόγω των άριστων αποτελεσμάτων της, η οποία όμως παραμένει άγνωστη ως επιλογή, στην Ελλάδα.

Είναι μέλος:

Ρωτήστε τον Ι. Δέδε, τι μπορεί να αναμένετε εσείς από μία θεραπεία. Εξετάζει τον προσωπικό σας φάκελο και συζητά μαζί σας

doctor

Σύντομο Βιογραφικό