Οι συχνότερες καλοήθεις αιτίες αιμορραγίας του κατώτερου πεπτικού, είναι τα εκκολπώματα και οι αγγειοδυσπλασίες. Η συνηθέστερη αιτία αιμορραγίας του πεπτικού από κακοήθεια, είναι η ρήξη όγκου (συνήθως μεγάλου μεγέθους όγκου του ήπατος).
Σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει αιμορραγία άγνωστης αιτιολογίας από το πεπτικό σύστημα, που μπορεί να απειλήσει τη ζωή του ασθενούς και συνδέεται με υψηλά ποσοστά νοσηρότητας και θνητότητας.

Εμβολισμός αιμορραγίας εντέρου

Ο ενδαρτηριακός εμβολισμός, αποτελεί έναν ιδιαίτερα ασφαλή τρόπο αντιμετώπισης της αιμορραγίας του κατώτερου πεπτικού συστήματος (έντερο). Πρόκειται για ελάχιστα επεμβατική – ενδοσκοπική, ιατρική πράξη, χωρίς χειρουργείο.
Στον Ψηφιακό Αγγειογράφο, υπο την καθοδήγηση ακτινοσκοπικού μηχανήματος, ο επεμβατικός ακτινολόγος, ενδαρτηριακά, βρίσκει τους κλάδους ή τον κλάδο της αρτηρίας που αιμορραγεί και με καθετήρες και μικροκαθετήρες, διοχετεύει μικροσφαιρίδια ή τοποθετεί points, ώστε να τους αποφράξει και να σταματήσει την αιμορραγία. 

Σημαντική προϋπόθεση για την επιτυχία της επέμβασης αποτελεί η εμπειρία και η υψηλή εξειδίκευση του επεμβατικού ακτινολόγου. Στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, ο Επεμβατικός ακτινολόγος Ιωάννης Δέδες, διενεργεί εμβολισμούς αιμορραγιών του εντέρου με μεγάλη επιτυχία κατά τα τελευταία 20 χρόνια.

Η ενδονοσοκομειακή νοσηλεία είναι πολύ μικρότερης διάρκειας, συγκριτικά με τη χειρουργική επέμβαση.

Ρωτήστε τον Ι. Δέδε, τι μπορεί να αναμένετε εσείς από μία θεραπεία. Εξετάζει τον προσωπικό σας φάκελο και συζητά μαζί σας

doctor

Διερεύνηση αιμορραγίας εντέρου