Συνέδριο

Μία από τις πλέον σύγχρονες εφαρμογές της Επεμβατικής Ογκολογίας, αυτή του ενδαρτηριακού υπερεκλεκτικού εμβολισμού οστών και μαλακών μορίων, παρουσιάζει ο Επεμβατικός Ακτινολόγος – Επεμβατικός Ογκολόγος, Δρ. Ιωάννης Δέδες, στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Επεμβατικής Ογκολογίας – ECIO 2018 στη Βιέννη (22-25 Απριλίου).

Η εργασία του, με τίτλο «Παρηγορικός και προεγχειρητικός υπερεκλεκτικός εμβολισμός σε όγκους οστών και μαλακών μορίων» περιλαμβάνει τη διαχείριση 22 ασθενών του Τμήματος Επεμβατικής Ακτινολογίας – Ψηφιακού Αγγειογράφου του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, το οποίο είναι το Κέντρο με τη μεγαλύτερη εμπειρία στην Ελλάδα στην αντιμετώπιση αυτών των ασθενών.

Όπως σημειώνει Δρ. Δέδες, ο υπερεκλεκτικός εμβολισμός είναι αποτελεσματικός σε ασθενείς με όγκους οστών και μαλακών μορίων ως παρηγορική και ως προεγχειρητική θεραπεία. Ως παρηγορική θεραπεία, ελαττώνει πολύ σημαντικά και άμεσα τον πόνο του ασθενούς, προσφέροντάς του ανακούφιση και ποιότητα ζωής. Ως προεγχειρητική θεραπεία, μειώνει σημαντικά την ενδοχειρουργική απώλεια αίματος και παρέχει δυνατότητες διενέργειας ασφαλέστερου χειρουργείου. Και στις δύο περιπτώσεις, πρόκειται για θεραπεία χωρίς επιπλοκές, που διενεργείται στον ασθενή με τοπική αναισθησία και 24ωρη παραμονή στην κλινική.

Με τον υπερεκλεκτικό εμβολισμό, ενδαρτηριακά με τη χορήγηση ειδικών μικροσφαιριδίων, αποφράσσονται οι αρτηρίες που τρέφουν τον όγκο. Λόγω της μη αιμάτωσής του, ο όγκος συρρικνώνεται και ο πόνος ελαττώνεται δραστικά. Στην Ελλάδα, η σύγχρονη αυτή θεραπεία, είναι εγκεκριμένη από τον ΕΟΠΥΥ.

Ρωτήστε τον Δρ. Ι. Δέδε, τι μπορεί να αναμένετε εσείς από μία θεραπεία. Εξετάζει τον προσωπικό σας φάκελο και συζητά μαζί σας

doctor